/ БГНЕС
Министър-председателката и лидер на британската Консервативна партия Тереза Мей няма да участва в телевизионни дебати преди предсрочните парламентарни избори, съобщи британската информационна агенция Прес асосиейшън, цитирана от ТАСС.

Говорител на консерваторите заяви пред в. "Дейли телеграф" и други британски медии, че тя няма да участва в дебати, защото "изборът на тези избори е ясен". По думите му гласоподавателите имат избор между "силно и стабилно ръководство в лицето на Мей и консерваторите, защитаващо националния интерес, и слабо и нестабилно коалиционно правителство, предвождано от Джереми Корбин", предаде ДПА.

Тереза Мей готви предсрочни избори на 8 юни

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин написа на страницата си в "Туитър", че премиерът не е редно да избягва телевизионни дебати лице в лице. Лидерът на партия "Либерални демократи" Тим Фарън призова телевизиите, които ще излъчват предизборните дебати, да поставят празен стол на мястото, където би трябвало да стои ръководителката на торите.

ЕП обсъди въпроса с напускането на Великобритания

Същевременно британските депутати ще гласуват днес за организирането на предсрочни парламентарни избори на 8 юни, поискани от премиера Тереза Мей с мотива, че иска да са й развързани ръцете в преговорите за Брекзит, съобщи Франс прес.
БТА