/ ThinkStock/Getty Images
Миналата година отново е била "черна" за климата, отбелязани са температурни рекорди и безпрецедентни равнища на океаните и на емисиите на парникови газове. Това се казва в годишен доклад за състоянието на климата, цитиран от АФП.
 
ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Планетата продължава да се затопля и няма признаци на забавяне на този процес, заявяват цитираните в доклада близо 500 учени от над 60 страни. Няколко ключови индикатори като температурите на повърхността, нивото на океаните и емисиите на парникови газове също са надминали рекордните стойности от 2015 г., отбелязва АФП.
 
Светът има само 3 години да спре глобалното затопляне

"Температурните рекорди от миналата година се дължат на комбинацията от тенденции за дългосрочно затопляне на климата и на силното течение Ел Ниньо в началото на годината", се казва в доклада на Американското управление за океанографски и атмосферни изследвания и Американското метеорологично дружество.
 
Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО/СНИМКИ)

В доклада се съобщава, че ледниците по света са се свили за 37-а поредна година. Миналата година те са отстъпили със средно около 1 м, отбелязва АП. Отбелязани са проливни дъждове и суша, както и тропически циклони.
БТА