/ БТА
Талибанските бойци са превзели и президентския дворец в  столицата Кабул. Това показват снимки, разпространени от световните агенции. Президентът Ашраф Гани напусна страната в неделя.

На показаните снимки заедно с талибаните позира и мъж в светско облекло. Посочва се, че той е бившия бодигард на афганистанския държавен глава.

Стрелба и хаос на летището в Кабул: Стотици гонят отлитащите самолети (ВИДЕО)

Президентът Ашраф Гани е напуснал Афганистан с натъпкан с пари хеликоптер, съобщи в същото време посолството на Русия в Кабул, цитирано от ТАСС.
"(Що се отнася до) причините за краха на режима, то ги характеризира начинът, по който Гани избяга от страната. Четири автомобила бяха натъпкани с пари, а друга част от парите се опитаха да натъпчат в хеликоптер. Не всичко успя да влезе вътре и част от парите останаха на пистата на летището", отбелязва източник на ТАСС.

И България призова желаещите да напуснат Афганистан да не бъдат спирани

Талибаните влязоха в Кабул без бой в неделя и започнаха да поставят под контрол изоставените от правителствените сили държавни учреждения. По-късно те обявиха, че са установили контрол върху всички квартали на афганистанската столица.