Мюнстер
Мюнстер / БГНЕС
Мъжът, който вряза вана си в заведение на открито в събота в германския град Мюнстер, по-рано е имал проблеми със закона, заяви представителят на градската прокуратура Елке Адомайт.

Двама души загинаха, а над 20 бяха ранени при врязването на вана в кафене в центъра на града на 7 април следобед.

Външно: Няма пострадали българи при инцидента в Мюнстер

48-годишният мъж
, който е германски гражданин, се застреля след това и с него жертвите са общо три. Разследването за трагедията продължава, но не е открита връзка с ислямски тероризъм, заяви министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер. Според полицията мъжът е действал сам. По-рано стана ясно, че властите търсят причините за трагедията.

Мюнстер
БГНЕС

СНИМКИ: МЮНСТЕР СЛЕД ИНЦИДЕНТА 

„Мъжът е бил известен на полицията. В Мюнстер срещу него са били възбудени три дела“, отбеляза Адомайт. Тя уточни, че става дума за заплахи с физическо насилие, нанасяне на материални щети, а също така и бягство от пътно местопроизшествие. По-рано медии съобщиха, че мъжът е бил с психични отклонения и преди е правил опит за самоубийство, което официалните власти не са потвърдили.

Мюнстер
БГНЕС

Разкази на българи в Мюнстер след инцидента с жертви и ранени (ВИДЕО)

Зеехофер отбеляза, че „не може да има абсолютна безопасност“, въпреки всички мерки, които органите на реда предприемат. „Трябва да правим постоянно всичко, което е по силите ни, за да предотвратим подобни престъпления в бъдеще“, заяви германският вътрешен министър.
 
БГНЕС