/ Gulliver/Getty Images
Матю Маккхонъхи, Куинта Брънсън, Мила Кунис и Дженифър Хъдсън бяха обявени от сп. People за личности на 2022 година.

 
Куинта Брънсън е американска писателка, продуцент, актриса и комик. Брънсън придоби известност със собствената си продуцентска поредица в Instagram Girl Who Has Never Been on a Nice Date, която строи мостове между отделните поколения.

Когато родният град на Матю Макконъхи в Тексас беше опустошен от масова стрелба миналия май, той и съпругата му Камила бързо се завърнаха в Увалде. Освен, че оказаха емоционална подкрепа на жертвите и техните семейства, двамата заминаха за Ваншингтон, за да настояват за оръжейна реформа.

С новото си токшоу Дженифър Хъдсън си постави мисия да създаде платформа за всички, така че всички да се чувстват част от него. Стартът на предаването идва на фона на нейната невероятна година, в която на 41 години, Дженифър стана най-младата жена, която някога е постигнала статут на ЕГОТ ( носител на награди Еми, Грами, Оскар и Тони).

Мила Кунис пък е отличена за благотворителността й за Украйна. Актрисата, родена в днешна Украйна до момента е събрала над 37 млн. долара в помощ на пострадалите от войната.