/ БГНЕС
Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски посети в сряда сутринта двамата най-тежко пострадали полицаи при снощните сблъсъци на протеста.

47 общо са пострадалите служители на реда, 11 от тях - по-сериозно, а двама са с тежки наранявания в клиниката по неврохирургия в Скопие.  

Няма пострадали протестиращи, действията на полицията снощи бяха насочени изключително към тези 30-тина младежи, които с качулки и маски провокираха насилие”, заяви Спасовски.

Протестите пред парламента в Скопие завършиха с погром (СНИМКИ)

По думите му и в сряда вечерта се очаква напрежение. Силите на реда имат информация, че се подготвят коктейли Молотов, каквито и вчера бяха хвърляни към сградите на правителството, министерството на външните работи и парламента, каза министърът на вътрешните работи и посъветва потенциалните нарушители „да се откажат”.

Протестът е демократично право, но не може да се организира насилие и разрушаване на демократичния ред, заяви Спасовски.

Насилието и омразата не са и не могат да бъдат решение на нито един проблем. Ще кажа на подпалвачите на протестите – не манипулирайте и не малтретирайте младите хора, за да задоволявате политическите си апетити. Вашият сценарий снощи доведе до над 40 ранени полицаи и над дузина арестувани. 27 април няма да се повтори!”, написа във Фейсбук профила си премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.
БТА