/ БГНЕС
Броят на заразените нарасна на 4 515
Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в Китай, достигна 106 души, предадоха информационните агенции, като цитираха данни на китайските власти. Броят на заразените нарасна на 4515 души, предаде агенция Синхуа, цитирана от ТАСС. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин, съобщава Ройтерс.

Само през последното денонощие в провинция Хубей са починали 24 от заразените. Епицентър на епидемията е най-големият търговско-промишлен център в тази провинция - град Ухан, с население повече от 11 милиона. В по-голямата част от провинция Хубей, където живеят близо 60 милиона души, са въведени ограничения за пътуване.

Потвърди се първият случай на заразен с коронавирус в Канада

Случаи на заразени, пътували до град Ухан, бяха потвърдени на различни места по света - от Япония до САЩ, където властите съобщиха, че 110 души в 26 щата са под наблюдение.

Шри Ланка е последната държава, в която също бе регистриран случай на заразен с новия вирус.

Националната имиграционна администрация на Китай призова гражданите да преразгледат плановете си за пътувания в чужбина, за да намалят движението през граница с цел спиране разпространението на вируса.

СЗО промени оценката си за заплахата от коронавируса на „висока“

Филипините временно спряха издаването на туристически визи за пристигащи от Китай, за да предотвратят разрастване на заразата.
БТА