/ iStock/Getty Images
Канадските здравни власти потвърдиха първия случай в страната на заразен със смъртоносния коронавируса, произхождащ от Китай, и заявиха, че съпругата на пациента също е с положителен тест за заболяването.

Новият коронавирус достигна и до Канада?

Случаят на жената все още е посочен като "предполагаем", в очакване на окончателно потвърждение от национална лаборатория във Уинипег, заявиха служители. Близо 20 души са под лекарско наблюдение.

Пациентът с потвърдено наличие на вируса - мъж на 50-тина години, който пристигна в Торонто на 22 януари от Ухан, епицентъра на епидемията, се лекува изолирано в болница там.

СЗО промени оценката си за заплахата от коронавируса на „висока“

Счита се, че съпругата му, която пътувала с него, също се е заразила с вируса и е в изолация, заяви в изявление Дейвид Уилямс, главен медицински директор на провинция Онтарио. Той квалифицира риска за другите в Онтарио като "нисък", като се има предвид, че жената е била в самоизолация.

"Имаме и 19 лица, които са в процес на изследване, за които резултатите са в очакване", каза пред репортери Барбара Яфе, асоциираният главен медицински директор на провинцията.
БГНЕС