/ iStock/Getty Images
Няколко служители на едно от летищата в Боливия са били задържани от отдела за борба с наркотиците в рамките на разследване по делото за задържания в Мексико самолет с около тон кокаин на борда, съобщава изданието „Deber”.

Инцидентът се случил в края на януари, когато подозрителен частен самолет е забелязан във въздушното пространство на Мексико. Той е прихванат от самолети на военновъздушните сили, а пилотите били принудени да се приземят. Военните проверили самолета и открили на борда му 32 пакета с вещество, подобно на кокаин, с общо тегло от почти един тон.

Боливия скъса дипломатическите си отношения с Куба

Задържани са двама граждани на Боливия.

Според правоохранителните органи в Мексико, самолетът вероятно е излетял от Аржентина и се е насочил към остров Косумел. Преди излитането служителите на летището, от което е излетял авиомашината, са направили обстойна проверка, но наркотици не са били открити.

Бившият боливийски президент обяви фаворитите си за президентските избори

Властите в Аржентина подозират, че самолетът е направил междинно кацане в Боливия или Перу, където е бил натоварен наркотикът.

Арестувани са няколко служители на летище в северната част на Боливия, където се е установило, че е кацал самолетът за презареждане с гориво.
БГНЕС