Главатарят на мексиканския наркокартел "Синалоа" Хоакин Гусман по прякор Ел Чапо (Дребосъка)
Главатарят на мексиканския наркокартел "Синалоа" Хоакин Гусман по прякор Ел Чапо (Дребосъка) / БГНЕС, архив
Главатарят на мексиканския наркокартел "Синалоа" Хоакин Гусман по прякор Ел Чапо (Дребосъка), който е в нюйоркски затвор, страда от слухови халюцинации и загуба на памет. Това заяви адвокатът му Едуардо Баларезо пред телевизия Ен Би Си.

Ел Чапо се оплака от "изтезания" в затвора

В писмо до федерален съд в Ню Йорк той настоява клиентът му да бъде прегледан от специалист. Адвокатът твърди, че Дребосъка 23 часа в денонощието се намира в студента единична камера в пълна изолация и при постоянно светеща лампа. Посещенията на негови роднини са крайно ограничени.

Заловиха най-търсения наркобарон - Ел Чапо

Наркобаронът има слухови халюцинации, депресия, оплаква се, че непрекъснато го следят. Той вече трудно запомнял хора, вещи и събития, появило се и главоболие, болки в гърлото и постоянен звън в ушите, твърди Баларезо.

В скривалището си Ел Чапо четял книги за трафика на кокаин

След няколко залавяния и бягства от затвори в Мексико Гусман бе арестуван в края на 2016 година, а през януари бе екстрадиран в САЩ. Срещу наркобарона са подготвени обвинения за наркотрафик в особено големи мащаби, легализиране на милиардни печалби, спечелени по престъпен начин, убийства и похищения.

Мексиканският наркобарон №1 пледира "невинен" пред US съд

Съдебният процес срещу него ще започне догодина. Дотогава главатарят на "Синалоа" е държан в затвор на Ню Йорк.

Главатарят на мексиканския наркокартел "Синалоа" Хоакин Гусман по прякор Ел Чапо (Дребосъка)
БГНЕС, архив

БГНЕС