/ iStock/Getty Images
Словения временно преустановява ваксинацията срещу COVID-19 с ваксината на Johnson & Johnson, след като в понеделник в Клиничния център в Любляна е била приета, а днес е починала 20-годишна жена заради мозъчен кръвоизлив, съобщава порталът "24 ур".

Министърът на здравеопазването Янез Поклукар заяви, че случаят е съобщен като възможна странична реакция от ваксинацията, поради което консултативна група е взела решение да преустанови временно ваксинацията с тази ваксина.

85% ефективност на ваксината на Johnson & Johnson срещу тежък COVID-19

"Стигна се до тежко неблагоприятно събитие, което е свързано по времето с ваксинацията с ваксина на Johnson & Johnson, съобщи ръководителката на консултативната група по ваксинация Бояна Беович и изрази искрените си съболезнования на семейството и близките на починалия.

ЕС се отказва от 100 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson

"Когато научихме в консултативната група за възможна връзка с ваксинацията, веднага решихме да спрем ваксинацията с тази ваксина, докато не се разберат подробностите за случая", каза тя и добави, че тепърва ще се вземе решение за по-нататъшна употреба на ваксината.

Междувременно обаче словенското правителство е взело решение да приеме дарение на 100 хиляди ваксини на Johnson & Johnson от Унгария, съобщава същото издание.
БТА