/ iStock/Getty Images
Молдова отвори въздушното си пространство, след като полетите временно бяха спрени. Това съобщи националната авиокомпания на страната.

Припомняме, че в следобедните часове от "Air Moldova" съобщиха, че въздушното пространство на страната е временно затворено. "Уважаеми пътници, в момента въздушното пространство на Република Молдова е затворено. Очакваме възобновяване на полетите", написа "Air Moldova" в официалната си страница във Facebook. "Уважаеми пътници, тези, които са на летището, на борда или планират да полет днес, моля запазете спокойствие и следвайте информационните панели на летището онлайн", се казваше още в съобщението. 

В обновената публикация на авопкомпанията се уточняват промените в графика, след отварянето на въздушното пространство: 

9у 283 /284 Кишинев-Париж-Кишинев (запазен)
9U 295/296 Кишинев-Лисабон-Кишинев (запазен)
9U 745/9U 746 Кишинев-Истанбул-Кишинев (отменен)
(Пътниците на отменения полет за Истанбул ще могат да летят утре, 15 февруари в 07:40)

Решението беше взето ден след като президентът Мая Санду обвини Русия, че планира преврат в Кишинев, пишат молдовски медии. 

БГНЕС припомня, че напрежението между Молдова и Русия се повиши през последните дни. Кишинев обвини Москва, че подготвя заговор за сваляне на правителството. Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев е "прихванал план за унищожаване на Молдова, изготвен от руското разузнаване".

Миналата седмица проевропейското правителство на Молдова подаде оставка, след като месеци наред се опитваше да устои на икономическия и политическия натиск от Русия. 
AirMoldova, БГНЕС