/ iStock/Getty Images
Малко цунами е регистрирано по южния бряг на гръцкия остров Крит след силното земетресение от 6,3 по Рихтер днес по обяд, съобщи гръцката телевизия Скай, като се позовава на съобщение на сеизмолога Герасимос Пападопулос във Фейсбук.

Пападопулос е член на комисията за оценка на сеизмичния риск. Той призова хората превантивно да стоят по-далеч от бреговата линия.

Силно земетресение край Крит, има опасност от цунами (ВИДЕО)

Засега се съобщава само за един срутил се параклис при земетресението, което беше регистрирано в 12.24 часа днес. По-рано пред радио Скай Пападопулос каза, че благоприятен фактор е това, че епицентърът на труса е бил в морето и далеч от населени места. 

. По предварителни оценки на гръцкия институт по геодинамика епицентърът на труса е бил на 30 километра югоизточно от селището Закрос в източната част на острова. Дълбочината на труса се оценява на 5 километра. Засега няма информация дали има пострадали хора .

Ново земетресение стресна хората на остров Крит

При земетресение с магнитуд от 5,8 на 27 септември на Крит загина един човек, а десетки пострадаха. Бяха причинени значителни материални щети. Последваха множество вторични трусове.
БТА