/ Getty Images
Американският актьор Уил Смит се извини на водещия на церемонията за раздаване на филмовите награди "Оскар" Крис Рок, на когото удари шамар на сцената. Смит определи поведението си като "недопустимо и непростимо", извини се също така на Киноакадемията на САЩ и зрителите, съобщиха осведомителните агенции.

На 94-ата церемония за раздаване на престижните филмови награди Смит удари по лицето водещия, след като той се пошегува със съпругата му - Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция, загуба на коса.

„Оскари 2022“ и шамар на сцената: Уил Смит със статуетка за най-добър актьор (СНИМКИ/ВИДЕО)"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително", написа Смит в Инстаграм и добави, че поведението му миналата нощ е било недопустимо.

"Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече, не можех да го понеса и реагирах емоционално", каза той и обръщайки се към колегата си, когото удари, заяви, че иска публично да му се извини. "В света на доброто и любовта няма място за насилие", обобщи той.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)Вчера Киноакадемията осъди поведението на Смит и заяви, че обмисля какви действия да предприеме.

Киноакадемията на САЩ осъди шамара на Уил Смит на сцената (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

БТА