Обжалването на историческото осъдително решение срещу Доналд Тръмп по делото за пари срещу мълчание в Ню Йорк вероятно ще се фокусира върху пикантните показания на порнозвездата Сторми Даниълс за нейното предполагаемо сексуално общуване с бившия американски президент, предаде Ройтерс, като се позова на твърдения на правни експерти.

Според експертите защитата при обжалването на решението може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи, но Тръмп ще бъде изправен пред продължителна неизвестност.

Тръмп стана първият бивш президент на САЩ, осъден за престъпление

Малко вероятно е каквото и да било обжалване да бъде решено преди президентските избори на 5 ноември, когато Тръмп, кандидатът на републиканците за президент, ще трябва да се изправи срещу президента демократ Джо Байдън.

Доналд Тръмп
БТА

12 съдебни заседатели признаха Тръмп за виновен за фалшифициране на документи, за да прикрие изплатените от бившия му адвокат Майкъл Коен 130 000 долара на Сторми Даниълс срещу нейното мълчание преди изборите през 2016 г. относно предполагаемото сексуално общуване през 2006 година.

За да спечели при обжалването, 77-годишният Тръмп ще трябва да докаже, че съдията по делото Хуан Мерчан е допуснал съществени грешки при ръководенето на съдебния процес.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА