сибирски тигър
сибирски тигър / iStock/Getty Images
Сибирски тигър предизвика паника в малко китайско селце в североизточната част на Китай в близост до руската граница, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Хищникът нападнал автомобил и се нахвърлил върху жител на селото. Младият тигър бил забелязан в близост до селото Линху в провинция Хейлунцзян.

След това голямата котка се насочила към двама фермери, работещи в полето, установил свидетелят Ван Сюе, пътуващ в автомобил. "Извиках им да се скрият, но тогава тигърът нападна колата ми", сподели потърпевшият. По боята на возилото още стояли драскотините от ноктите и огромните лапи на хищника.

Четири амурски тигърчета се родиха в московския зоопарк (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ван Сюе бил тероризиран и получил впоследствие сърдечни проблеми. Никой от пътуващите в автомобила не бил наранен. Беше разпространено и видео как тигърът напада жител на селото, работещ в полето. Той пострадал само леко, а хищникът избягал. По късно той бил локализиран и полицията го обезвредила с помощта на стрелички с приспивателно. След това голямата котка е била поставена под 45-дневна карантина в град Мудандзян.

В природата на свобода живеят около 500 сибирски тигъра, предимно в Русия, като по-малко от 30 обитават Китай.
БТА