Сара Сандърс
Сара Сандърс / БГНЕС
Белият дом заяви, че президентът Доналд Тръмп не е изложил конкретни времеви рамки за действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия. Оттам казаха това въпреки съобщението му в Туитър, че ракетите "идват" и обръщението в него към Русия "да се готви", предаде Ройтерс.

Доналд Тръмп: Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия
 
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Тръмп разполага с набор от опции, не само военни. Тя допълни, че всички опции все още са на масата и че президентът в момента ги преценява.
 
Сандърс каза, че Тръмп смята Русия и Сирия за отговорни за химическата атака и отрече съобщението му в Туитър да е създало какъвто и да било проблем.

Десетки загинали в Сирия, има подозрение за използването на химическо оръжие
 
Тръмп засега не се е договорил със съюзниците по въпроса за Сирия, удар по нея може да бъде нанесен в края на седмицата, предаде ТАСС, като се позова на Си Ен Ен.
 
Според източници на телевизионния канал американският лидер в момента води активни консултации по темата с президента на Франция Еманюел Макрон и британския премиер Тереза Мей.

Тереза Мей е готова да се присъедини към военни действия срещу Асад
 
По-рано Тереза Мей заяви, че е готова да даде зелена светлина за участие на страната във военни действия срещу Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака в събота, предаде Ройтерс, като се позова на Би Би Си.

Сирийската армия опразни ключови военни сгради в Дамаск
БТА