Си Цзинпин
Си Цзинпин / БГНЕС
Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че е изключително важно да бъдат взети всички възможни мерки за борба с новия коронавирус, заразил 217 души в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Първи заразен в Южна Корея със смъртоносния вирус, върлуващ в Китай

Не бива да се подценяват случаите на новата коронавирусна пневмония в Ухан и на други места, посочи Си, съобщи китайската държавна телевизия.

"Партийните комитети, местните власти и съответните структури на всички нива трябва да поставят на първо място живота и здравето на хората", каза той. Те трябва да направят така, че хората тихо, спокойно и в радост да посрещнат настъпването на Китайската нова година, добави Си. Китайският президент каза това в момент, когато милиони хора в Китай тръгват напът преди празника.

Трета жертва на новия коронавирус в Китай (ВИДЕО)

Здравните власти в град Ухан, Централен Китай, откъдето изглежда е тръгнала вирусната пневмония, заявиха, че са потвърдени нови 136 случая, с което заразените пациенти в града стават общо 198. По данни от края на миналата седмица починали са трима пациенти.

Респираторното заболяване е регистрирано още в Пекин, Шанхай и Шънчжън, съобщи Би Би Си. За случаи на заболяването съобщиха Япония, Тайланд и Южна Корея.
БТА