/ iStock/Getty Images
Южна Корея потвърди днес първи случай на мистериозния вирус, появил се миналия месец в Китай, засилвайки опасенията от разпространяване на епидемията, предаде Франс прес.

Трета жертва на новия коронавирус в Китай (ВИДЕО)

Южнокорейският център за контрол и превенция на болестите съобщи, че вирусът е бил открит при 35-годишна китайка, пристигнала със самолет от китайския град Ухан, откъдето изглежда е тръгнала заразата. Жената посетила болница в Ухан заради хрема. Предписали й лекарства, след което тя отпътувала за Южна Корея.

При пристигането й на южнокорейското летище "Инчхон" били установени симптоми на заразата и жената била поставен под карантина. Днес видът на заболяването е бил потвърден и тя е поставена в изолация в лечебно заведение в Инчхон. Заразената пътувала за Сеул във връзка с предстоящите празненства за началото на китайска Нова година.

Първи случай на зараза с нов тип вирус на пневмония в Япония

На 31 декември миналата година китайските власти уведомиха Световната здравна организация за случаи на неизвестна пневмония в град Ухан, Централен Китай. На 7 януари китайските специалисти установиха причинителя на заболяването - коронавирус 2019-nCoV, посочва ТАСС.

По най-нови данни заразените в Ухан са вече 198. До момент има трима починали.

САЩ предупредиха гражданите си в Китай за зачестили случаи на пневмония

По един потвърден случай на зараза с вируса има в Тайланд и Япония, а в Сингапур шестима души са настанени в болница с подозрения за новия вид пневмония, но диагнозата им не е потвърдена.

Тежкият остър респираторен синдром (на английски SARS), отне живота на 650 души през 2002-2003 г. в континентален Китай и Хонконг, припомня АФП.
БТА