Сергей Шойгу в Русия - майстор на извънредните ситуации
Сергей Шойгу в Русия - майстор на извънредните ситуации / БГНЕС
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу провежда работно пътуване в Приморския край.

Шойгу днес е инспектирал ремонта и модернизацията на атомните подводници на руския Тихоокеански флот в една от водещите военни корабостроителници, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

По-рано тази седмица Шойгу участва в разговорите между президента Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който днес посети два самолетостроителни завода в град Комсомолск на Амур.

Шойгу е инспектирал строежа на плаващ пристанищен комплекс и ремонта и модернизацията на атомни подводници в предприятието "Звезда" в град Болшой Камен, се казва в изявление на отбранителното ведомство. В изявлението се добавя, че "Звезда" е водещото предприятие за ремонт на подводници на руския Тихоокеански флот и е единственото в руския Далечен изток, което специализира в ремонт и модернизация на ракетоносни подводници с атомно задвижване.

"Сергей Шойгу поиска производствените съоръжения на "Звезда" да бъдат максимално натоварени, за да бъде завършен ремонта и модернизацията на подводниците", каза министерството на отбраната.

Шойгу е посетил и завод "Прогрес" в град Арсениев, който произвежда военни хеликоптери Ка-52. Той е подчертал колко важно е да бъдат подобрени бойните способности на хеликоптерите Ка-52М и защитата на техните пилоти.

"Бойните способности на хеликоптерите Ка-52М трябва да бъдат подобрени и защитата на пилотите трябва да бъде повишена", каза министърът, цитиран от новинарската агенция "Интерфакс".
Владимир Арангелов/БТА