Шефът на ЦРУ: Атентатът в Истанбул носи отпечатъка на Ислямска държава
Шефът на ЦРУ: Атентатът в Истанбул носи отпечатъка на Ислямска държава / БГНЕС

Самоубийствената атака над истанбулското летище „Ататюрк" носи отпечатъка на „Ислямска държава", смята директорът на ЦРУ Джон Бернън, цитиран от АФП.

„Отвратителните атаки в международното летище на Истанбул вчера, които отнеха живота на дузина и раниха много други със сигурност носи отпечатъка на покварата на „Ислямска държава"", заяви Бренън.

Задълбочава се разследването на атентата на летище "Ататюрк"

Троен самоубийствен атентат на летището в Истанбул отне живота на 41 души, а други 239 човека пострадаха. Никой не е поел отговорност за нападението, но на няколко пъти представители на властите, в това число и премиерът Бинали Йълдъръм, казаха, че подозренията падат върху „Ислямска държава".

41 жертви на атентата в Турция, ранените са 239 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Атентаторите са дошли на летището с такси. Според данни от разследването камикадзетата първо са стреляли по хората, преди да се взривят. Полицай успява да простреля един от атентаторите. Другите двама терористи са се самовзривили също след като са били подгонени от полицията.

Ердоган: Атентат като този на „Ататюрк“ може да се случи на всяко летище по света

13 от жертвите на атентата са чужденци, трима от които са двойни граждани - със саудитско и турско поданство, другите са от Иран, Ирак, Йордания, Саудитска Арабия, Узбекистан, Тунис,Украйна и от Китай. 28 от загиналите на летището са турски граждани. Не е установена все още самоличността на 4-ма души.