Поп иконата Селин Дион отмени всички оставащи концерти, планирани за 2023-2024 г., като заяви, че не е достатъчно силна, за да прави турнета, докато се бори с рядко неврологично заболяване.

Миналата година 55-годишната канадска певица разкри, че страда от рядко заболяване, което се отразява на пеенето ѝ, предаде АФП.

"Толкова съжалявам, че за пореден път разочаровам всички вас... и въпреки че ми се къса сърцето, най-добре е да отменим всичко, докато наистина не съм готова да се върна на сцената", написа изпълнителката в Туитър.

"Не се отказвам... и нямам търпение да ви видя отново!" - добави тя.

В изявлението, публикувано от организаторите, се казва: "С чувство на огромно разочарование световното турне Courage на Селин Дион обяви днес отмяната на всички оставащи дати, които в момента са в продажба за 2023 и 2024 г."

"Работя наистина усилено, за да възстановя силите си, но турнето може да бъде много трудно, дори когато си на 100%", се цитира в изявлението думите на Дион.

През декември 2022 г. тя публикува сълзливо видео в Инстаграм, за да каже, че наскоро е била диагностицирана със синдрома на скованото лице (SPS) и няма да бъде готова да започне европейското турне през февруари, както беше планирано.
Тя заяви, че заболяването причинява мускулни спазми и "не ми позволява да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала".

Световното турне "Courage World Tour" започна през 2019 г. и Дион изнесе 52 концерта, преди пандемията от ковид да отложи останалите.
По-късно тя отмени северноамериканската част от турнето поради здравословни проблеми.

Турнето трябваше да бъде първата глобална концертна обиколка на носителката на "Грами" от десетилетие насам и първата без съпруга ѝ - мениджъра Рене Анжелил, който почина от рак през 2016 г.
БГНЕС