/ / iStock/Getty Images
И тримата са имали други тежки заболявания
Още трима души са починали от новия коронавирус в Италия. С това общият брой на смъртните случаи в страната достигна 17, предаде националната информационна агенция АНСА, като се позова на най-новите данни на властите.

Анджело Борели, директор на италианската Служба за гражданска защита, съобщи още, че потвърдените случаи на заразата вече са 650. На пресконференция само седем часа по-рано италианските власти изнесоха данни за 528 заразени, отбелязва Ройтерс.

Италия променя методите на броене на заразените с коронавируса

Огромната част от случаите са в северните области Ломбардия и Венето. Трите нови жертви са все от Ломбардия. Двама са на 88 години, а един - на 82 години. И тримата са имали други тежки заболявания.

Властите на Милано обявиха, че от утре прочутата катедрала в града отново ще отвори врати за туристи. Тя беше затворена няколко дни заради епидемията. Потокът от туристи ще се контролира така, че вътре да има малко хора по едно и също време. Билети ще се продават само в интернет.

Всички изследвани за коронавирус у нас днес са с отрицателни резултати

Междувременно изследователи в миланската болница "Сако" са успели да изолират щама на "италианския коронавирус", тоест на коронавируса, разпространяващ се на територията на Италия, предаде още АНСА. Новината съобщи професор Масимо Гали, ръководител на Института за биомедицински науки. Той каза, че екипът от "Сако", изолирал щама, е оглавяван от професор Клаудия Балота и е работил неуморно от неделя.

Щамът е бил изолиран от четирима пациенти от град Кодоньо, където бе първото огнище на епидемията в Италия. Учените са установили, че има разлики при развитието на вируса у всеки индивидуален пациент. Постижението им ще помогне за разучаване на молекулярно ниво и проследяване на всеки единичен вирус, за да се разбере как той се разпространява и за колко време. Следващата стъпка ще бъде да се проучи развитието на антитела с цел разработването на ваксини и лекарства във фармацевтичните лаборатории.
БТА