Илон Мъск завърши късно снощи придобиването на „Туитър“ (Twitter Inc) на стойност 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.
 

Агравал и Сегал са били в централата на „Туитър“ в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

Акциите на Twitter ще бъдат временно спрени

За момента Мъск не даде яснота как ще осъществи големите амбиции, които беше очертал за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа.
Главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили „Тесла“ каза, че иска да „победи“ спам ботовете в „Туитър“, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Засега Мъск не е дал подробности как ще постигне това и кой ще управлява компанията. Той каза, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в „Туитър“ в неизвестност за бъдещето им.

Вчера Мъск каза още, че не купува „Тутър“, за да спечели, а по хуманни подбуди.

Предприемачът Илон Мъск коментира новината за закупуването на Туитър с фразата „птицата е на свобода“. Той публикува съответната публикация на страницата си в едноименната социална мрежа. „Птицата е свободна“, написа предприемачът, реагирайки по този начин на сключването на сделката. Логото на Туитър включва птица.
БТА/БГНЕС