САЩ ще отворят границата си с Канада за ваксинирани канадци от началото на ноември. Това съобщиха трима американски конгресмени, цитирани от Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност е потвърдило плановете, каза лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър.

Офисът на сенаторката от Ню Йорк Кирстен Джилибранд посочи, че САЩ са решили да позволят на напълно ваксинирани пътници от Канада и Мексико да пристигат на американска територия за несъществени пътувания.

Тайланд започва постепенно да отваря границите си за ваксинирани туристи

На 9 август Канада започна да разрешава на напълно ваксинирани пътници от САЩ да пристигат в страната за несъществени пътувания.

Американско-канадската граница е затворена от 19 месеца, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Блокадата засегна тежко пограничните общности и американски конгресмени оказват натиск върху Белия дом да смекчи ограниченията.

Белият дом обяви на 20 септември, че от началото на ноември САЩ отменят ограниченията за напълно ваксинирани пътници от 33 държави, включително Китай, Индия, Бразилия и по-голямата част от Европа.
БТА