Двама цивилни са загинали при руска ракетна атака в Полтавска област, Централна Украйна, съобщи областният управител Дмитро Лунин, цитиран от Ройтерс.

"В резултат на вражеско нападение загинаха двама души, двама са откарани в болница с леки наранявания, а още двама души за момента са в неизвестност", обяви Лунин в "Телеграм".

Зеленски: Украйна е готова да воюва дълго време

Той посочи, че при вражеския удар е бил напълно разрушен производствен цех и че издирвателните действия и разчистването на отломките продължават, отбелязва Укринформ.

Според друго съобщение на Укринформ военновъздушните сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ четири вражески ракети. В пост на ВВС в "Телеграм" се казва, че руските нашественици са атакували Украйна с ракети, изстреляни от морето и от въздуха. Военните уточняват, че четири крилати ракети "Калибър" са били изстреляни от Черно море близо до град Феодосия, на полуостров Крим.

Руснаците използваха и две управляеми ракети "въздух-въздух" Х-59, които изстреляха от два самолета Су-34 към Кривой Рог от въздушното пространство на временно завзетата част от Херсонска област, посочва украинската осведомителна агенция.

Русия съобщи за украински обстрел и ранени в Белгородска област

Тя допълва, че украинските сили са унищожиха две крилати ракети "Калибър" и две управляеми ракети Х-59. Авиацията удари противника над 10 пъти през изминалото денонощие, отбелязва Укринформ.

Позовавайки се на местните власти, Ройтрес отбелязва, че при атаката срещу Кривой Рог са били повредени няколко частни къщи, но не се съобщава за жертви.
Десислава Иванова/БТА