/ Gulliver/Getty Images
Владимир „Вован“ Кузнецов и Алексей „Лексус“ Столиаров - двама руски радиоводещи, известни с телефонните шеги, които погаждат на водещи световни политици, направиха нов удар, съобщи „Спутник нюз“.

Този път обект на закачките им стана Рамуш Харадинай – премиерът на отцепилия се от Сърбия регион Косово, чийто суверенитет не се признава нито от Русия, нито от Украйна.

Борис Джонсън стана жертва на руски телефонни шегаджии


В пост в социалната мрежа Twitter Харадинай пожелава на своя „приятел Петро Порошенко и на неговия бъдещ премиер Вован Лексусов….. всичко най-хубаво и победа на балотажа на президентските избори в неделя“. Туитът беше изтрит, след като някой от асистентите на косовския премиер е забелязал, че „Вован Лексусов“ всъщност е компилация от прякорите на двамата руски комедианти.
 

Но явно приближените на Харадинай не са били достатъчно бързи, защото скрийншот на посланието продължава да циркулира в социалните мрежи.

Руски комици се пошегували с Елтън Джон, представили се за Путин

Сред „жертвите“ на Вован и Лексус са и други водещи световни политици като самообявилия се за президент на Венецуела опозиционен лидер Хуан Гуайдо, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и дори бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли.
 
БГНЕС