/ iStock/Getty Images
Руският посланик в Турция Алексей Ерхов заяви, че получава заплахи след влошаването на ситуацията в Идлиб, съобщи РИА Новости.

Дипломатът отбеляза, че последните събития в сирийската провинция са предизвикали антируска истерия в турските социални мрежи.

ЕС пощади Турция от влизане в черния списък

"Има ескалация на напрежението в Сирия. Съгласен съм, много болезнени събития и тревожни дни. Първо руски офицери, после турски войници загинаха. Но вижте как това отприщи чудовищна атака в социалните мрежи. Не искам, но ще цитирам някои от заплахите към мен: "Кажи довиждане на живота", "Никой няма да скърби за Вас", "Време е да изгорите", каза Ерхов в интервю за Sputnik Turkey.

По думите му подобна ситуация е имало преди пет години заради събитията в Алепо.

Турция неутрализира 55 сирийски военнослужещи в Идлиб

"Как приключи това? Със „самолетната криза" и злодейското убийство на посланик Андрей Карлов. Между другото те ме заплашват директно. И какво, никой ли не се учи от историята?”

Ерхов отбеляза и „кръвожадността на някои автори на блогове и публикации, гнева и омразата, понякога замъгляваща дори способността на авторите им да разсъждават логично“.

Турция и Русия се обвиняват взаимно в нарушаване на споразуменията за Сирия

„Но второто нещо, според мен, е още по-опасно: това е абсолютното нежелание да разбирате партньора, неговата логика на действията, да слушате думите му и да приемате за даденото правото на друг на собствената му гледна точка, различна от вашето виждане за случващото се. Ето такова настроение може да се превърне в голямо бедствие“, заключи дипломатът.
БГНЕС