/ БГНЕС
Избраният от някои "владетели на този свят" път на диктатурата, съперничеството и конфронтацията води човечеството към гибел. За хармонизиране на международните отношения и утвърждаване на справедлив световен ред би могъл да съдейства миротворческият  диалог между религиозните лидери. Това се казва в приветственото послание на Кирил, патриарх Московски и на цяла Русия, до участниците в Седмия конгрес на лидерите на световните и традиционните религии, започнал днес в казахстанската столица Нур Султан, предаде ТАСС.

Песков: Възможността за пълна мобилизация не е на дневен ред

Днес на хората повече от всякога им е трудно да се ориентират в потока от информация, да се противят на идеологическите внушения, запазвайки трезв своя разум и мира в душата си. "Станахме очевидци на изопачаване на исторически факти и небивали манипулации с масовото съзнание. Не е ли това причината в обществото да остава все по-малко обич, милосърдие и състрадание? Все по-често чуваме и четем в публичното пространство думи, пълни с омраза към цели народи, култури и религии", каза руският патриарх.

Великобритания наложи санкции на руския патриарх Кирил

"Именно вярата може да отрезви хората, да ги върне на пътя на диалога и сътрудничеството, тъй като в традиционните религии остават непоклатими основополагащите нравствени принципи на човешкото битие", заявява Кирил, чието послание бе прочетено на конгреса от Антоний, митрополит Волоколамски, завеждащ външните църковни връзки в Московската патриаршия.
БТА