Руски пилот е пленен от талибаните, вземат се мерки да бъде освободен
Руски пилот е пленен от талибаните, вземат се мерки да бъде освободен / Getty Images, архив

Посолствата на Русия в Исламабад и Кабул поддържат тесен контакт с пакистанските и афганистанските власти с оглед да бъде освободен руски гражданин, пленен от бойци на талибанското движение. Това се казва в коментар, разпространен днес от външното министерство на Русия, предаде ТАСС.

„Ислямска държава" е изгорила жив йордански пилот

В афганистанската провинция Логар аварийно кацна вчера пакистански хеликоптер Ми-17, пътувал за Русия поради нужда от ремонт, напомня ведомството.

"Членовете на екипажа са пленени от бойци на талибанското движение. Сред тях е руският пилот Севастянов, роден през 1956 г.", се казва в коментара.

"Информацията се проверява", посочва министерството. Посолствата на Русия в Афганистан и Пакистан поддържат тесни контакти с местните власти с оглед да се вземат всички възможни мерки за освобождаване на руския гражданин, уверяват московските дипломати.

Говорителят на губернатора на Логар Самим Салех каза вчера, че хеликоптерът не е бил свален, а се е приземил заради технически проблем, и че пленените от талибаните са пакистанци.

Източник: БТА