Русия е готова да работи за подобряване на отношенията със САЩ
Русия е готова да работи за подобряване на отношенията със САЩ / ThinkStock/Getty Images

Русия е готова да работи за подобряване на двустранните отношения със САЩ след победата на Доналд Тръмп на президентските избори там, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Захарова каза на редовния си седмичен брифинг, че е твърде рано да се очакват по-конкретни стъпки за подобряване на отношенията със САЩ, тъй като Тръмп тепърва има да съставя свой екип.

Най-интересните изказвания на Доналд Тръмп за Русия и Путин

Тя освен това отбеляза, че извеждането на руско-американските отношения от задънената улица, в която са се озовали, изисква колосална работа, предаде ТАСС.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви по-рано днес, че Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, тъй като милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си.

Победата на Тръмп: Светът няма да свърши, но ще стане малко по-смахнат

Неговото изказване се разминава с мнението, изразено в последно време от руски държавници, които бяха по-благосклонни към Тръмп, отколкото към опонентката му Хилари Клинтън, отбеляза Франс прес.

Руският президент поздрави вчера Тръмп за победата и изрази готовност да направи необходимото от своя страна за възстановяване на отношенията с Вашингтон.

Източник: БТА