/ БГНЕС
Московското летище „Внуково“ поднови работа, след като по-рано през деня то спря да приема кацащи самолети и временно преустанови излитането на самолети, предадоха световните агенции, като се позоваха на пресслужбата на летищната администрация. Заради мярката някои самолети бяха пренасочени да кацнат на летище "Домодедово".

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че над Москва е бил прехванат и ликвидиран дрон, предадоха световните агенции, сред които Ройтерс и Франс прес. Отломки от дрона са паднали в района на Карамишевската крайбрежна алея, но пострадали няма, каза Собянин. Не са причинени и сериозни разрушения, а на място работят спасителни екипи.

Министерството на отбраната на Русия съобщи малко след това, че е бил осуетен опит на Киев да извърши атака по обект в Москва.

Експлозии отекнаха в Киев

Временно бе затворено въздушното пространство и над летището в Калуга, но мярката бе отменена.

Атаките с дронове дълбоко във вътрешността на Русия се увеличиха, откакто дрон бе унищожен над Кремъл в началото на май, отбелязва Ройтерс.

Жилищни райони на руската столица бяха поразени при атаки с дрон по-късно същия месец, а московски бизнес квартал бе ударен два пъти за три дни в края на юли и началото на август.

На 10 август Русия обяви, че е свалила 13 украински дрона, опитващи се да атакуват Москва и най-големия град на полуостров Крим.

„Ню Йорк таймс“: Как Черно море се превърна в гореща точка на войната

В последните дни украински безекипажни катери атакуваха също така руски петролен танкер и военноморска база в руското пристанище Новоросийск в Черно море.

Украйна обикновено не коментира кой стои зад атаките по руска територия, въпреки че официални представители публично изразиха задоволството си от тях.
Габриела Големанска/БТА