/ БТА
Руските окупационни сили се активизираха в района на Авдеевка заради изборите, коментира военният анализатор и бивш служител на украинските спецслужби Иван Ступак.

Според него руснаците трябва да окупират града, за да създадат ефект на победа и да мобилизират електората преди началото на предизборната кампания на Владимир Путин. "Защо Авдеевка? Защото, ако погледнете картата и видите позицията на руските войски, всеки човек, който е далеч от военните дела, ще разбере, че има перспективи за обкръжение. Ясно е, че руското командване се опитва да използваме всички възможни ресурси и сили и средства, за да обкръжи възможно най-бързо нашите военни, да ги вземе в плен или да ги унищожи, както и да завладее западното оборудване“, каза той в ефира на телевизионния канал FREEDOM, на когото се позовава агенцзия УНИАН.

Според анализатора окупаторите трябва да превземат Авдеевка в Донецка област преди декември - тогава започва предизборната кампания на Путин. Отделно това ще бъде „кулминацията на победата“, тъй като дълго време нашествениците нямаха успех на фронта. "И това ще позволи, по мнението на Кремъл, да мобилизира електората, не военните, а електората, за да даде на Путин естествен брой гласове. С това е свързана лудостта, с която руските войски отново и отново атакуват в вълни, като една вълна сменя друга“, казва бившият служител на СБУ.
БГНЕС