/ iStock/Getty Images
Русия обяви двама сътрудници на финландското посолство в Москва за персона нон грата. Това съобщиха от Министерството на външните работи на Руската федерация, предава ТАСС.
 
От ведомството допълват, че на посланика на скандинавската страна е връчена протестна нота във връзка с експулсирането на двама служители на руската мисия в Хелзинки.

„Пред ръководителя на дипломатическата мисия е изразен остър протест във връзка с необоснованото експулсиране от Финландия на двама служители на руското посолство в Хелзинки като част от кампанията на ЕС за антируски санкции, както и конфронтационния курс на Финландия спрямо Русия, включително доставката на оръжия за режима в Киев и прикриване на престъпленията на украинските националисти срещу цивилното население на Донбас и Украйна“, се казва в изявление на руското външно министерство.
 
„Посланикът беше информиран, че в отговор на тези действия на финландските власти руската страна е взела решение за неприемливостта на по-нататъшния престой в Руската федерация на двама служители от персонала на финландското посолство в Москва“, се допълва в разпространения текст.
 
ТАСС