/ БТА
Русия е свалила днес девет украински ракети над руския град Белгород и Белгородска област, намиращи се в близост до границата с Украйна, съобщиха руското министерство на отбраната и местни служители, цитирани от Ройтерс.

При атаката има един убит и петима ранени, написа в "Телеграм" областният управител Вячеслав Гладков, цитиран от ТАСС. Местни служители казаха, че при атаката са нанесени щети на няколко сгради и автомобили.

"Според предварителни данни има един загинал: мъжът е пътувал с колата си, когато до нея е избухнал снаряд. Още четирима души са пострадали в района на автомобилния пазар, двама от тях - мъж и жена са хоспитализирани с рани от осколки и се преглеждат от лекарите в областната болница. Двама пострадали са отказали хоспитализация", написа Гладков, който уточни, че е пострадала и още една жена, която в момента на обстрела е пътувала с автобус и е била ранена в ръката от осколка.

Масирани руски атаки с ракети и дронове срещу украинската столица Киев и североизточния град Харков са отнели живота на най-малко петима души и раниха още десетки, причинявайки големи щети, съобщиха украински служители.

Руският президент Владимир Путин каза вчера, че украинските атаки срещу Белгород в събота, при които според Москва са били убити най-малко 25 цивилни, "няма да останат ненаказани".

Путин: Ще засилим атаките срещу Украйна

От петък насам, когато по думите на Киев Русия извърши най-масираната нощна въздушна атака срещу Украйна от началото на войната, според украинските власти Москва е изстреляла над 300 дрона и ракети от различен тип срещу градове в цялата страна.
Ройтерс не може да потвърди тези информации на Москва и Киев по независим път.
Алексей Маргоевски/БТА