Стрелецът от Тексас Димитриос Пагорчийз
Стрелецът от Тексас Димитриос Пагорчийз / БГНЕС
Седемнайсетгодишният ученик, който в петък уби 10 и рани 13 души, след като откри огън в училище в района на Хюстън, е изглеждал "извънредно неемоционален" на сутринта след нападението. Това съобщи снощи за Ройтерс един от адвокатите на младежа, идентифициран от властите като Димитриос Пагуртис. Той е обвинен в убийство по параграф, за който в Тексас се предвижда смъртна присъда. Вчера стана ясно, че според властите нападателят е планирал стрелбата.

Ученик стреля в гимназия в Тексас, уби 10 души (СНИМКИ)

Никълъс Пьол, един от двамата адвокати, наети от родителите на стрелеца, каза, че е прекарал общо един час с Пагуртис в ареста през нощта срещу събота. "Той е много емоционален и извънредно неемоционален", бе отговорът на юриста на въпрос какво е душевното състояние на клиента му. "Има неща, които той разбира, и има неща, които не разбира", добави Пьол.

Нападателят от Тексас планирал стрелбата

Родителите на младежа разпространиха вчера изявление, че сътрудничат на властите за разследването. Те заявяват, че са "потресени" от случилото се и изразяват съболезнования към роднините на убитите и ранените, предаде Ройтерс.