Рейтингът на британския премиер Борис Джонсън падна до най-ниските нива, откакто встъпи в длъжност през 2019 г. Това показват данните от обществено допитване, проведено от изследователската агенция Ipsos MORI за вестник Standard.

Проучването е проведено по телефона от 29 октомври до 4 ноември сред 1007 британци на възраст над 18 години.

Липсата на работна ръка може да лиши британците от коледната пуйка

Данните от проучването показват, че 55% от възрастните във Великобритания не са съгласни, че Джонсън притежава качествата, необходими, за да бъде добър министър-председател, докато 34% са съгласни. Това е най-ниския му рейтинг от юни 2019 г., месец преди той да поеме поста министър-председател.

Въпреки тези мрачни цифри за премиера, отбелязва проучването, Лейбъристката партия и нейният лидер Сайръс Стармър все още нямат шансове да спечелят избори. Проучването показа, че рейтингът на Консервативната партия е спаднал с 4 процентни пункта от септември до 35%, докато рейтингът на Лейбъристката партия остава непроменен - ​​36%.

Борис Джонсън: Ще има промяна в британската икономика

Междувременно 62% от британците казаха, че не са доволни от действията на Джонсън - най-ниската оценка на удовлетвореност от октомври миналата година.
Близо половината от анкетираните - 48% - смятат, че правителството не се справя добре с пандемията COVID-19, което е с 12 процентни пункта повече от септември.