Редовният секс подобрява зрението с 30-60%. Около това се обединиха терапевтът и телевизионен водещ Елена Малишева и офталмологът Михаил Коновалов, които изброиха неочаквани начини за подобряване на зрението.

"По време на секс кръвоносните съдове, особено тези на ретината, се разширяват и съответно се подобрява кръвоснабдяването и качеството на нервната ни тъкан", обясни офталмологът.

В предаването "Живей здравословно!" по Първи канал експертите посъветваха руснаците да гледат червения цвят по 3 минути на ден, да водят редовен полов живот, да спортуват и да пият по две чаши чай на ден за добро зрение.

Лекарите наричат цветотерапията най-добрия начин за подобряване на зрението.

И очите стареят - какво е макулната дегенерация

"Червеният цвят ще подобри цветовото ви възприятие", каза Малишева.

Освен това, според експертите, зрението се подобрява от редовната физическа активност.

"По време на физическа активност вътреочното ни налягане намалява поради преразпределение на кръвта и поради преразпределение на налягането от окото към други тъкани", отбеляза Коновалов.

Лекарите посочват пиенето на две чаши чай дневно като четвъртия начин за подобряване на зрението.

"Катехините, които се съдържат в чая, намаляват нивото на лошия холестерол и съответно се образуват по-малко плаки и се подобрява кръвоснабдяването на окото, а това се отразява на всички тъкани на окото, включително и на ретината", обясни офталмологът.
БГНЕС