Разследват българката, арестувана в Италия, за пране на пари.  Живка Танева беше задържана от властите в страната при мощна акция срещу най-силната мафиотска организация в света Ндрагета. Тя е жител на градчето Сан Онофрио, където притежава кафене. Именно там действат двама най-големи клана на организацията.

Предположенията са, че тя е свързана по някакъв начин с един от тях, за да може през кафенето й да се перат пари. Танева е задържана под домашен арест. 

Българка е задържана при акцията срещу калабрийската мафия (ВИДЕО)

"Потвърждава се случаят, че българска гражданка е задържана на територията на Италия във връзка с разследване на италианските власти", коментира вътрешният министър Младен Маринов след срещата си с генералния секретар на ИНТЕРПОЛ в

Мощен удар срещу Ндрангета в Италия, арести на мафиоти и у нас (ВИДЕО)

„Тя е постоянно пребиваваща там. Тя е с мярка домашен адрес. Предстои да бъде разпитана по водещото разследване. Колегите извършват проверка и в момента, в който получим разрешение от италианците, защото разследването е под контрола на италиански прокурор, тогава ще подаваме информация“, обясни министърът.

Кои са най-опасните мафиотски банди в Европа?

При вчерашната акция бяха задържани над 330 души. Обвиненията срещу тях са описани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с влияние, рекет и незаконен трафик на оръжия и отпадъци.  

В момента тече разследването случая със спряната влакова композиция с 18 вагона, за която се предполага, че е превозвала боклук за България. Проверяват се документите на композицията.
nova.bg