/ ThinkStock/Getty Images
Разследват активистка на MeToo за сексуално посегателство над мъже. Депутатът в Калифорнийския парламент Кристина Гарсия е обвинена от бивш служител на законодателната институция, че го е опипвала и тормозила сексуално.

По времето на инцидента Даниел Фиеро е 25-годишен и работи за депутата Иан Калдерон. Тогава, години преди старта на движението МеТоо, Фиеро не съобщава за случая. По думите му след годишния софтболeн мач на калифорнийските законодатели Кристина Гарсия, която изглеждала силно възбудена, започнала да го гали по гърба, да го стиска и се опитала да докосне слабините му, а след това това бързо се измъкнала.
 

Оказва се, че Фиеро не е единственият обвинител на Гарсия. Известен лобист от Сакраменто казва, че през май 2017 година по време на събитие за набиране на средства, тя го притиснала, отправила му неприлично предложение и го опипала.

Медии твърдят, че има потресаващи сексуални посегателства в ЕП

Обвиненията идват на фона на активната дейност на Кристина Гарсия в кампанията против сексуалния тормоз. Нещо повече, тя се превърна в едно от лицата на МеТоо в Сакраменто и заяви за вестник „Ню Йорк таймс“, че многократно е била жертва на сексуални посегателства от страна на мъжете в парламента.

Снимката на Кристина Гарсия беше включена в изданието на списание „Тайм“ за личност на годината. Тя участва и в Марша на жените в Лос Анджелис тази година.

В Кайро арестуваха руска танцьорка за "подбуждане към разврат"

„Благодаря на всички смели наши сестри, които споделиха МеТоо историите си! Не би трябвало да разчитаме само на вас, за да направим тази промяна, но ви благодарим, тъй като вашите гласове ни дадоха сила. Искам бъдещите поколения да живеят в безопасност. Всяко оплакване от сексуален тормоз трябва да се разгледа сериозно“, се посочва е изявление на Гарсия. Тя подчертава, че ще съдейства на разследването и добавя, че няма спомен да се е държала неприлично.

Юристката Джесика Левинсън, която е председател на Комисията по етика в Лос Анджелис, коментира, че ако обвиненията се потвърдят, това ще бъде сериозен удар за движението МеТоо. По думите й, лицемерието няма граници и партийна принадлежност, а е навсякъде.