/ Gulliver/Getty Images
Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър не е установило координация между президента Доналд Тръмп или представители на предизборния му щаб и Русия по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати през 2016 г. Това съобщи министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Уилям Бар, представяйки редактирана версия на доклада на Мълър, предадоха световните агенции.

Доналд Тръмп не е чел доклада на Мълър от разследването за руска намеса

"Разследването не е установило членове на щаба на Тръмп да са заговорничили или да са се координирали с руското правителство при неговите дейности за намеса в изборите" в Съединените щати през 2016 г., каза на пресконференция Бар, цитиран от Ройтерс.

Той обяви още, че Мълър не е открил доказателства американският президент да е възпрепятствал разследването срещу него за евентуален сговор с Русия по време на предизборната кампания.

25 млн. долара струва разследването на руската намеса в изборите в САЩ

Министърът на правосъдието на САЩ заяви, че ще предаде редактираната версия на доклада на Конгреса в 11 ч. източноамериканско време (18 ч. българско време) днес, предаде Асошиейтед прес.

Представители на Демократическата партия се оплакаха, че пресконференцията на Бар е опит да се повлияе на реакциите на доклада преди неговото представяне.
БТА