Румен Радев Десислава Радева Доналд Тръмп Мелания Тръмп
Румен Радев Десислава Радева Доналд Тръмп Мелания Тръмп / Прессекретариат на президента
"Прием от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН". Това написа президентът Румен Радев в личния си профил във фейсбук, като публикува и снимка, на която е той със съпругата си Десислава, Тръмп и съпругата му.

Държавният глава участва в тържественото откриване на 74- тата сесия на Общото събрание на ООН. То започна с приветствие на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш към всички държавни и правителствени ръководители на форума.

Румен Радев говори за устойчивото развитиe пред Общото събрание на ООН

Днес Румен Радев ще направи изказване в рамките на панела на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието.



Българският президент ще участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг. Утре държавният глава Румен Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 18.15 часа българско време).

В рамките на деня президентът ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. Предвидена е и среща с американски еврейски организации.

Тръмп все пак се появи на световната среща на ООН за климата

В рамките на работното си посещение в САЩ българският държавен глава ще проведе и редица срещи със свои колеги, които представляват страните си на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН.

От Ню Йорк Радев призова българите в САЩ да се върнат в родината си (ВИДЕО/СНИМКИ)

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.