/ БТА
В навечерието на срещата си с президента на САЩ Джо Байдън руският държавен глава Владимир Путин казва в интервю за американската телевизия Ен Би Си, което ще бъде излъчено в понеделник, че през последните години отношенията между Вашингтон и Москва са в най-ниската си точка, предаде Ройтерс.

„Имаме двустранни връзки, които се влошиха до най-ниската точка през последните години“, казва Путин, според английски превод на част от интервюто, разпространена от медията.

Стана ясно мястото, където ще се срещнат Байдън и Путин

Путин заявява също, че президентът Байдън е политик от кариерата, на практика през целия си съзнателен живот се е занимавал с политика и има надежда, че няма да предприема импулсивни крачки.

В интервюто Путин казва, че не се е засегнал от това, че Байдън го нарече убиец и изтъква, че е чувал десетки подобни обвинения и това не е нещо, за което се тревожи.

Винаги съм действал в интерес на руския народ и руската държава“, подчертава Путин и допълва, че не преживява ни най-малко заради казаното от Байдън.

Путин: САЩ използват долара като инструмент за икономическа и политическа война

Руският президент заявява, че не знае нищо за съобщенията, че Русия ще снабдява Иран със сателитна технология, която да даде на Техеран възможност да следи потенциални военни цели в Близкия изток.

Путин отрича в интервюто да знае каквото и да е за хакерски атаки в САЩ.

Президентът на Русия нарича бившия американски държавен глава Доналд Тръмп забележителен и талантлив човек, нестандартна личност, който ако не беше такъв, не би станал президент на САЩ.

„Той е ярка личност. Може да ви харесва или да не ви харесва. Но той не дойде от американския истаблишмънт, до този момент не беше част от голямата политика и на някои това им харесва, на някои - не, но това е факт“, казва Путин, според откъса от интервюто му, цитиран от ТАСС.
БТА