/ БГНЕС
Солидарността между Турция и Русия поражда ревност у някои страни. Това заяви руският президент Реджеп Тайип Ердоган в Йоханесбург, където е поканен за срещата на върха на страните от групата БРИКС, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция. Това мнение Ердоган изрази ред руския президент Владимир Путин. Двамата разговаряха в кулоарите на срещата

БГНЕС

на БРИКС, като преговорите им бяха закрити за медиите.
 
Путин: Отношенията между Москва и Анкара са напълно възстановени

Путин отбеляза, че е много доволен, че има възможност за тази среща с Ердоган в кулоарите на форума на БРИКС в Йоханесбург. Ердоган пък отвърна, че разчита тази година Турция да бъде посетена от 6 милиона руски туристи. "Нашите двустранни отношения се намират в подем. Това е съвършено очевидно и в областта на преодоляване на кризите, имам предвид сирийската криза, и в сферата на икономиката. По план се реализират всички наши крупни проекти", каза Путин.
 
Ердоган смята себе си и Путин за най-опитните политици
 

БГНЕС


Двамата лидери констатираха ръст на стокооборота и развитието на сътрудничеството в много области. "Между нашите страни във всички области, това се отнася както за военната, така и за търговската, културната и туристическата сфера, с една дума във всички сфери, нашите двустранни отношения се развиват много бързо", каза Ердоган. Той изрази увереност, че поставената цел за увеличаване на стокооборота ще бъде достигната и потокът от туристи от Русия ще се увеличи.
 
Путин и Ердоган обсъдиха съвместни мерки за разрешаване на кризата в Сирия

Путин се пошегува, че ще приеме поканата на Ердоган да отидат в ресторант, когато Турция започне доставки на руско месо. "Вие ми обещахте покана в ресторант", каза Путин на Ердоган, припомняйки му минало обещание. "Каня ви", отвърна му Ердоган.
 
"Договаряме се, че когато вие пуснете на пазара месната продукция, когато в ресторанта има наши месни блюда, тогава ще обядваме заедно", пошегува се Путин.
"С най-голямо удоволствие, ще ви очаквам", реагира шеговито Ердоган.
БТА