/ БГНЕС, архив
Руският президент Владимир Путин заяви, че 755 американски дипломати трябва да напуснат Русия. Това решение е отговор на новите американски санкции срещу Русия, одобрени окончателно тази седмица от Конгреса на САЩ.
 
По-рано русото Министерство на външните работи заяви, че САЩ трябва да съкратят дипломатическия си персонал до 455 души, колкото са и руските дипломати във Вашингтон.
 
"Над 1000 души работиха и продължават да работят в посолството на САЩ и в консулствата. 755 души трябва да преустановят своята дейност в Русия", изтъкна Владимир Путин в интервю за руската телевизия "24 часа".
 
Русия може да въведе допълнителни ограничения срещу САЩ, но няма да прави това, защото това ще навреди върху развитието на международните отношения, посочи още Владимир Путин.
 
Путин отказа да дава оценка за работата на Тръмп

В отговор на въпроса за двустранното многопланово сътрудничество Путин подчерта: "Ние, разбира се, имаме какво да кажем, и да ограничим сфери от нашата съвместна дейност, което ще бъде чувствително за американската страна. Но мисля, че не трябва да правим това, то ще навреди върху развитието и на международните отношения",
 
Путин останал доволен от първата си среща с Тръмп

Русия и САЩ имат сфери, в които сътрудничеството е много важно, Москва възнамерява да работи по тях дори в сегашната достатъчно сложна ситуация, продължи президентът.
 
"Ето, ние имаме добри планове за работа в далечния Космос. Примерно и наши, и американски учени с интерес разглеждат възможността за съвместна работа по изследването на Венера", конкретизира се държавният глава.
БТА