/ БГНЕС
Ръководителят на проруските сепаратисти в Източна Украйна Денис Пушилин потвърди днес смъртта на руски генерал в тази област, в която силите на Москва водят мащабна офанзивна срещу силите на Киев, предаде Франс прес.

В съобщение, публикувано в социалната мрежа Телеграм, Пушилин изрази своите искрени съболезнования към близките на генерал Роман Кутузов. „Докато нашите генерали се бият редом до войниците, нашата страна и нашата нация ще са непобедими“,  допълни ръководителят на проруските сепаратисти.

За смъртта на Кутузов бе съобщено още в неделя, но досега нямаше потвърждение от официален източник.

Новината за смъртта на генерала идва в момент, в който руските сили и техните съюзници, проруските сепаратисти, щурмуват населени места в Донбас, като по-специално се водят тежки боеве в Северодонецк.

Няколко високопоставени офицери от руската армия бяха убити от началото на инвазията. Техният точен брой не е известен, тъй като руските власти рядко съобщават за понесените загуби в Украйна.

В края на март беше почетена паметта на заместник-командира на руската флота в Черно море, Андрей Палий загинал в битка близо до Мариупол, като церемонията тогава се състоя в анексирания Крим. А през април в Санкт Петербург се състоя погребението на генерал Владимир Фролов и по този повод местните власти казаха, че неговата смърт в Украйна е била героична.
БТА