/ БГНЕС
Центристът Еманюел Макрон ще победи крайнодясната Марин льо Пен с 63 срещу 37% на балотажа на президентските избори във Франция в неделя. Това показва ново проучване на общественото мнение на института "Ифоп-Фидюсиал", предаде Ройтерс.

Макрон увеличава преднината си пред Льо Пен

Резултатите от анкетата бяха публикувани днес - последния ден от кампанията преди втория тур на изборите.

Редица проучвания от тази седмица показват, че Макрон е увеличил преднината си пред Льо Пен с няколко пункта, отбелязва АФП. Анкетите отреждат на центриста резултат между 61,5 и 63%, а на неговата опонентка - 37-38,5%.

Макрон и Льо Пен в ожесточен дебат за бъдещето на Франция

 Преди дни французите оцениха кандидата центрист за президентския пост във Франция Еманюел Макрон като по-убедителен на заключителния тв дебат преди балотажа, отколкото съперникът му - крайнодясната Марин Льо Пен.
 
Според огласените резултати от анкетата 63% от френските тв зрители считат, че Макрон се е представил по-добре от Льо Пен на заключителния дебат. 34% от запитаните са предпочели лидера на "Национален фронт" Марин Льо Пен, а 3% не са отговорили.
 
На въпрос кой от двамата кандидати би могъл действително да промени ситуацията във Франция, 53% са се изказали в подкрепа на Макрон, а 44% - за Льо Пен. В допитването са взели участие 1314 зрители.
БТА