/ БТА
В Мианма продължават и днес репресиите срещу продемократичните демонстранти, излезли с хиляди по улиците на няколко градове въпреки вчерашните операции на силите за сигурност, по време на които хора от партията на Аун Сан Су Чжи бяха арестувани, предаде Франс прес.

В централния град Баган, прочут със столетните си пагоди, отекнаха изстрели. "Осемнайсетгодишен младеж е улучен с куршум в челюстта", съобщиха медици от спешната помощ, а местна медия информира за "най-малко петима ранени".
 

БТА


Полицията в Янгон отново откри огън, за да разпръсне митинг, на които демонстранти скандираха: "Да прогоним диктатора!" - водача на хунтата Мин Аун Хлайн.

Убити и ранени от полицията в Мианма при протести срещу военния преврат (ВИДЕО)

Още не се знае колко души са били задържани тази нощ от силите за сигурност, предприели операция срещу партията на Аун Сан Су Чжи, Националната лига за демокрация (НЛД), заяви неин член на име Сое Вин. Убит е неин местен активист - Хин Маун Лат, на 58 години. "Първо той е бил пребит, после изведен от жилището си. Явно не е издържал на грубия разпит", коментира Тун Ки, бивш политзатворник.
 


Силите за сигурност не са успели да открият един от адвокатите на партията на Аун Сан Су Чжи, но брат му е бил "изтезаван, защото не е имало кого да арестуват", заяви бивш депутат от НЛД.

Същевременно днес държавните медии предупредиха, че депутатите, непризнаващи легитимността на преврата и създали комитет, който да представлява гражданското правителство, извършват "държавна измяна", която се наказва със смърт или 22 години затвор.
БТА