Полицията в Мианма откри огън по протестиращи срещу военния преврат и уби най-малко седем души във втория ден на репресии над демонстрациите в цялата страна, предаде Ройтерс.

Отделно една жена загина, след като полицията разпръсна учителски протест със зашеметяващи гранати в Янгон, но причината за смъртта й не е известна.

В Мианма цари хаос откакто армията взе властта и задържа лидерката на гражданското правителство Аун Сан Су Чжи и голяма част от ръководството на партията й на 1 февруари. Военните твърдят, че е имало измами на изборите през ноември, които партията на Аун Сан Су Чжи спечели убедително.
 

БТА


Превратът сложи край на плахите опити за демокрация след близо 50 години военно управление, изкара на улиците стотици хиляди души и беше осъден от западните страни.

Полицията стреля по протестиращите в Янгон, след като не успя да ги разпръсне със зашеметяващи гранати и сълзотворен газ. Един мъж е починал, след като бил докаран с огнестрелна рана в гърдите в болница, съобщи пожелал анонимност лекар.

Стрелба по протестиращи в Мианма, убиха жена

Полицията стреля по демонстранти и в южния град Дауей, като уби трима и рани още няколко, съобщи местен политик.

Онлайн медията "Ирауади" съобщи за един убит в град Мандалей, а според благотворителна организация двама души са били убити в централния град Баго.
БТА