/ БГНЕС
Арменската столица Ереван е парализирана от десетки хиляди привърженици на арменския опозиционен лидер Никол Пашинян, които протестират срещу отказа на парламента вчера да го избере за премиер, съобщи Франс прес.

Криза в Армения: Управляващите не избраха опозиционния лидер за премиер

Протести парализират арменската столица
БГНЕС

Почти всички улици, включително водещата към летището, са блокирани, а много магазини са затворени, следвайки отправения снощи от Пашинян призив за гражданско неподчинение в цялата страна.

Протести парализират арменската столица
БГНЕС

Пашинян заяви днес на митинг на привържениците си, че е парализирана работата на метрото и железниците, блокиран е пътят към летището, а към протестиращите са се присъединили и обявили стачка множество училища и университети.

Арменски опозиционен лидер: Ако не стана премиер, опозицията ще бойкотира изборите

Протести парализират арменската столица
БГНЕС

По данни на местните медии, цитирани от ТАСС, в Ереван практически няма улици или булеварди, по които движението да не е затруднено. Демонстрантите блокират пътищата с кофи за боклук и автомобили.

Протести парализират арменската столица
БГНЕС

Група привърженици на опозицията днес нахлуха в сградите на кметствата в градовете Гюмри и Маралик. Протестиращите настояват местните власти да се присъединят към опозиционното движение.
БТА